Om mig.

 

Jag är 44 år, familjefar med barn och fru. Har sedan 13 års ålder varit intresserad av vapen. Som de flesta pojkar på den tiden så samlade man ju alltid på något, ölburkar, frimärken, fossiler osv. Jag följde ofta med min far på auktioner och till antikaffärer och eftersom att han är intresserad så föll det sig naturligt att börja samla på något.

 

Jag är aktiv i ett par föreningar som DGUV (De gamla urens vänner i Malmö) samt i Skånes Vapenhistoriska Förening där jag nyligen blev en del av styrelsen.

 

Varför just vapen? Ja, inte helt lätt att besvara men jag tror att det är en fascination för blandningen med stål, mässing, kungar, krig, hantverk och historia som gör vapensamlande så intressant.

 

Sveriges bakgrund som krigsmakt och en vurm för svunna tider och med en bakgrund som genuint historiskt intresserad (trots att skolans historieundervisning på 1970-talet var usel) gör att detta med krig och makt är en aldrig sinande källa till kunskap om levnadsvillkor för människor och om livet i största allmänhet.

 

Vill du komma i kontakt med mig är mailadressen: ulrik@antikavapen.se

Eller slå en signal på 0702-559943

Med vänliga hälsningar

Ulrik