Antika vapen köpes och värderas!

Jag köper gärna vapen, alla typer av blankvapen och skjutvapen. Skicka ett mail och berätta vad du har, bifoga gärna bild.

Vill du komma i kontakt med mig är mailadressen: ulrik@antikavapen.se

Uppdaterad 2017-11-17

Ring på 0702-559943

Jag hjälper gärna till och bedömer eller värderar - kostnadsfritt och i mån av tid. Skicka bilder på mail eller ett MMS på telefonen.

 

OBSERVERA: Jag är bara intresserad av Licensfria vapen! Här kommer lite regler om vad som är att definiera som licensfritt.

Enkelt uttryckt: Vapen som är tillverkade före 1890 och som inte är avsedda för gastäta enhetspatroner är licensbefriade. "Gastät enhetspatron" kan enkelt definieras som ammunition där hylsa, kula, tändsats och drivsats sitter ihop som en enhet.

Nytillverkade mynnings- eller kammarladdade vapen (som alltså inte använder gastät enhetspatron) är licensbelagda. Originalvapen från före 1890 är det inte.

Alla skjutvapen avsedda för (eller modifierade till) att skjuta gastäta enhetspatroner är licensbelagda oavsett tillverkningsår. Detta gäller även start/skräm/signalvapen samt pluggade vapen. Regeln är att allt som har varit skjutbart även om det är "deaktiverat" så gäller licenskravet.

Blankvapen oavsett ålder är givetvis fritt att inneha i Sverige, dock ej bäras ute bland folk där det faller under knivlagen.